top of page
Writer's pictureΣάββας Λοΐζος

Διάλεξη: Υπερηχογραφία στη σύγκλειση ωτίου αριστερού κόλπου

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να συμμετέχω στο πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ομάδα Εργασίας Ηχωκαρδιολογίας με θέμα τη χρήση της Ηχωκαρδιογραφίας στο Αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Η ομιλία μου αφορούσε στη χρήση χρήση της ηχωκαρδιογραφίας σε επεμβάσεις σύγκλεισης του ωτίου του αριστερού κόλπου, όπου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω μεταξύ άλλων και την εμπειρία της ομάδας μας στο ΥΓΕΙΑ.

Η σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου με ενδοαγγειακή τοποθέτηση ειδικής συσκευής είναι μια επέμβαση που ενδείκνυται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς που χρήζουν χρόνιας λήψης αντιπηκτικής αγωγής λόγω κολπικής μαρμαρυγής για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων, την οποία όμως δε μπορούν να λάβουν επί μακρόν λόγω αιμορραγιών. Η επέμβαση γίνεται στο αιμοδυναμικό εργαστήριο από εξειδικευμένη ομάδα υπό υπερηχογραφική και ακτινοσκοπική καθοδήγηση.

Το παρακάτω βίντεο θα δείτε την τοποθέτηση συσκευής σε τρία περιστατικά όπως απεικονίστηκε με διδιάστατο και τριδιάστατο διοισοφάγειο υπερηχογράφημα.



75 views0 comments

Comentarios


bottom of page