Καρδιολογική εξέταση

Παρά την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία 50 χρόνια, η βασική κλινική εξέταση αποτελεί το Α και το Ω της ιατρικής επιστήμης. Έτσι η λήψη λεπτομερούς ιστορικού, η ενδελεχής εξέταση όλου του σώματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και το ηλεκτροκαρδιογράφημα προσφέρουν βασικές πληροφορίες στον κλινικό καρδιολόγο και πρέπει να γίνονται τόσο στην πρώτη επίσκεψη όσο και σε κάθε παρακολούθηση.

 

Τι είναι το ηλεκτροκαρδιογράφημα;

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι από τις βασικότερες εξετάσεις σε μία καρδιολογική εκτίμηση. Αποτελεί καταγραφή του ηλεκτρικού σήματος της καρδιάς και προσφέρει πληροφορίες για πλήθος καρδιακών παθήσεων, κάποιες φορές ακόμα και πριν την εκδήλωσή τους.

 

Πως γίνεται;

Τοποθετούνται έως και 12 ηλεκτρόδια με αυτοκόλλητα ή βεντούζες στο θώρακα, τα χέρια και τα πόδια του ασθενούς, από όπου θα γίνει η καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς. Η εξέταση διαρκεί μόλις κάποια λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη.

 

Τι μπορεί να δείξει;

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορεί να ανιχνεύσει διαταραχές του ρυθμού της καρδιάς, όπως αρρυθμίες, βραδυκαρδίες (δηλαδή χαμηλές σφύξεις) ή ταχυκαρδίες (υψηλές σφύξεις). Μπορεί επίσης σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει στη διερεύνηση θωρακικού πόνου ή να αναδείξει κάποιο παλαιότερο έμφραγμα.

 

Φυσικά, καμία εξέταση δεν δίνει όλες τις απαντήσεις για όλες τις παθήσεις, αλλά το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι σχεδόν πάντα το πρώτο βήμα σε μια καρδιολογική εξέταση.

Διεύθυνση

ΚΑΡΔΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λαγουμιτζή 65 & Ρενέ Πυώ 29

117 44 Νέος Κόσμος, Αθήνα

(πλησίον σταθμού μετρό & τραμ "Νέος Κόσμος")

Ώρες ιατρείου

Δευτέρα & Τετάρτη 9:00-13:00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 16:00-20:00

​Σάββατο 09:00-13:00

Κλείστε ραντεβού

Τηλ. 210 9027106
Κιν. 6948 723144

Fax 210 9024764
Email loizos@kardiodiagnosi.gr

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube

Μέλος του

heartteamlogo.png

©2018 by Savvas Loizos. Proudly created with Wix.com