top of page

3o Σεμινάριο Εξειδικευμένων Ηχωκαρδιογραφικών Τεχνικών



Ολοκληρώθηκε χτες με μεγάλη συμμετοχή το 3ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εξειδικευμένων ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών που συνδιοργανώθηκε από το υπερηχογραφικό εργαστήριο του Νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρος" και την ομάδα νέων καρδιολόγων Heart Imagers of Tomorrow της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ στην Ελλάδα.


Το θέμα αυτή τη χρονιά ήταν η Δυναμική Ηχωκαρδιογραφία (stress echo) και η Ηχωκαρδιογραφία Αντίθεσης (contrast echo). Οι περίπου 170 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έμπειρους και καταρτισμένους Καρδιολόγους στο χώρο σε παρουσιάσεις με σαφή εκπαιδευτικό προσανατολισμό γύρω από τις τεχνικές αυτές αλλά και να συμμετέχουν σε hands-on workshops όπου έγινε ανάλυση και εκτενή συζήτηση σε κλινικά περιστατικά από όλο το φάσμα των καρδιαγγειακών παθήσεων.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Παπαδόπουλο, Επιμελητή Καρδιολόγο στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όλους τους συναδέλφους προ συνέβαλαν ως ομιλητές, πρόεδροι και εκπαιδευτές στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου, τους συναδέλφους από το νοσοκομείο 251 Γ.Ν.Α. για τη φιλοξενία και όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

53 views0 comments
bottom of page