Η επιπρόσθετη αξία της μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια [video]

Τα τελευταία χρόνια η μαγνητική τομογραφία καρδιάς αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στην εκτίμηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για τη διάγνωση και την πρόγνωση της νόσου.

Σήμερα η μαγνητική τομογραφία καρδιάς θεωρείται εξέταση εκλογής για την εκτίμηση των όγκων, της τοιχωματικής κινητικότητας και της συστολικής λειτουργίας της αριστερής κοιλίας, αφού προσφέρει εξαιρετική χωρική και χρονική ανάλυση και υψηλή επαναληψιμότητα. Ταυτόχρονα στερείται των περιορισμών της υπερηχοκαρδιογραφίας όπως των γεωμετρικών υποθέσεων, τη μεταβλητότητα μετρήσεων μεταξύ χειριστών και την εξάρτηση της ποιότητας εικόνας από τα ακουστικά παράθυρα. Για τους λόγους αυτούς η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη συστηματική εκτίμηση των διαστάσεων και της λειτουργικότητας της αριστερής, αλλά και της δεξιάς κοιλίας, της οποίας η εκτίμηση με υπερηχογράφημα καρδιάς είναι δύσκολη λόγω της πολυπλοκότητας και της ποικιλίας του σχήματος της στις τρεις διαστάσεις.


Δείτε παρακάτω τη σχετική ομιλία μου στα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας 2019 της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Recent Posts

See All

Απεικόνιση στην καρδιακή ανεπάρκεια – Ποια η επιπρόσθετη αξία της μαγνητικής τομογραφίας

Τα τελευταία χρόνια η μαγνητική τομογραφία καρδιάς αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στην εκτίμηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για τη διάγνωση και την πρόγνωση της νόσου.

Διεύθυνση

ΚΑΡΔΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λαγουμιτζή 65 & Ρενέ Πυώ 29

117 44 Νέος Κόσμος, Αθήνα

(πλησίον σταθμού μετρό & τραμ "Νέος Κόσμος")

Ώρες ιατρείου

Δευτέρα & Τετάρτη 9:00-13:00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 16:00-20:00

​Σάββατο 09:00-13:00

Κλείστε ραντεβού

Τηλ. 210 9027106
Κιν. 6948 723144

Fax 210 9024764
Email loizos@kardiodiagnosi.gr

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube

Μέλος του

heartteamlogo.png

©2018 by Savvas Loizos. Proudly created with Wix.com